Huippu-urheilijan ura vaatii tiukkaa aikataulua ja armottoman pitkiä päiviä treenihalleilla. Kiinnostavan opiskelupaikan etsimiselle tai tulevan uran suunnittelulle voi olla vaikea löytää tilaa hektisessä arjessa. Karri Rämö on kaikille tuttu huippu-urheilija, joka auttaa nyt työllistymisessä WireStaffin lipun alla.
Pienellä prosentilla suomalaisista urheilijoista on mahdollisuus urheilla niin pitkään, että työnteko uran jälkeen ei ole enää välttämätöntä. WireStaff haluaa tukea nuoria urheilijoita löytämään paikkansa työelämässä ja saavuttamaan menestystä myös huippu-urheilijan uran jälkeen.
Urheilu ja työnteko samaan yhtälöön
Jääkiekkoilija Karri Rämö opiskelee liiketaloutta Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa. Opinnot, jotka yhdistävät urheilun sekä yrittäjyyden ovat tuntuneet kiekkoilijasta oikealta ratkaisulta. Rämölle erityisen tärkeää työelämässä on mahdollisuus pystyä auttamaan muita ihmisiä.
Rämö toimii Päijät-Hämeen WireStaffin osaomistajana sekä työskentelee alueen WireStaffin myynti- sekä HR-tehtävissä. WireStaffilla pyritään helpottamaan urheilun ja työnteon yhdistämistä.
- Autamme työelämään tutustumisessa, työkokemuksen kartoittamisessa sekä näiden kahden palan sovittamisessa samaan yhtälöön, Rämö kertoo.
Urheilu-uralla opitut taidot haluttuja ja arvostettuja myös työelämässä
- Huippu-urheilija on päivittäin samojen asioiden kanssa tekemisissä kuin perinteinen työntekijä. Työskennellään yhteisten tavoitteiden eteen, tehdään yhteistyötä monenlaisten ihmisten kanssa ja luotetaan omiin tiimiläisiin, Rämö summaa.
Työelämään siirtymisessä voi tuntua haastavalta lähteä miettimään omaa suuntaansa, tulevaa alaa ja työpaikkaa. Mistä löytää aidosti kiinnostava opiskelupaikka, ja millaisia taitoja olisi järkevää lähteä kehittämään. Pitkän urheilu-uran jälkeen vaikeuksia voi esiintyä myös työelämän arvostuksessa.
- Urheilijat arvostavat omaa lajiaan, joukkuetovereitaan ja valmentajaansa. Kun siirrytään urheilusta työelämään on tärkeää oppia arvostamaan myös työntekoa sekä uutta työpaikkaa, Rämö kertoo.
- On tärkeä ymmärtää millaista työtä on tarjolla ja millaista työtä voisi mahdollisesti tehdä.
Pelaaja ei jää yksin
Käytännön työnteon kautta urheilija voi löytää omia kiinnostuksen kohteita ja kohdata tilanteita, jotka auttavat oman polun muotoutumisessa. WireStaffilla halutaan mahdollistaa urheilijalle tilanne, jossa voidaan edistää niin urheilullisia kuin ammatillisia tavoitteita.
- WireStaff auttaa työpaikkojen etsimisessä ja huolehtii sopimuspuolesta, ja urheiluseurat saavat keskittyä omaan työhönsä. Tärkeintä on, että pelaaja ei jää yksin, Rämö pohtii.
Urheilija työelämään yhteistyöllä
Niin työnhakijat kuin yrityksetkin voivat olla Rämöön yhteydessä.
- Työnantaja saa sopivan työntekijän ja hyödyn heidän tarpeisiinsa. He ovat samalla tukemassa prosessia saattaa urheilija työelämään. Urheilija saa työkokemusta, tietotaitoja sekä palkan tehdystä työstä.
WireStaff voi tehdä yhteistyötä myös pienten urheiluseurojen kanssa, ja pyrkiä auttamaan myös heidän toimintansa tukemista. Nuorille urheilijoille Rämö lähettää viestiä, että WireStaffiin voi olla yhteydessä jos tarvitsee apua työpaikan etsimiseen. Koulutuksen ja työkokemuksen puute ei ole esteenä sopivan työpaikan löytämiselle WireStaffin kautta.
Oikeat pelaajat oikeisiin kokoonpanoihin työelämässä, #hyvässäwireessä.