Erityisen tavallinen työntekijätarina, vol. 1

Elämän keikutellessa venettä on hyvä löytää jotain tukevaa mistä pitää kiinni, vakauttaa menoa. Usein se joku on se tasaisen harmaa arki, johon aikuisella ihmisellä kuuluu yleensä työ jossain muodossaan. Sen tekeminen, hakeminen tai välttely.

Harvalla meistä on kovin suoraviivainen urapolku. Joskus se kiertelee niitä kuuluisia näköalapaikkoja mutta yleensä sille polulle mahtuu myös mutkia ja kivikoita, joskus jopa pahakin vastamäki. Mutta yksi ominaisuus on yhteinen monelle eteenpäin pääsijälle: Kyky ottaa tarvittaessa pieniäkin askelia. Tietäen että jokainen niistä kuitenkin vie eteenpäin, antaa jotain lisää elämään. Sellaisia pieniä, edistäviä peliliikkeitä, ilman glamouria ja tähtipölyä. Lite bättre, sanois Curre.

Tässä on Faisal, vieressään Hanski Turun Wirestaffilta. He ovat yhdessä toteuttaneet tätä pienten askeleiden filosofiaa, toinen kulkijana ja toinen mentorina. Hyötyä on ollut kaikille, mukaan lukien Wirestaffin asiakkaat ja yhteiskunta. Ajatuksena heillä, kuten meillä Wirestaffilla kaikilla, on se että työ itsessään on arvokasta. Vaikka sitä olisi juuri nyt vain päivä tai kaksi, vaikka ala ei olisi se itselle juuri täydellisin. Huomenna voi olla jo toisin, ja tänään tehdyt päätökset voivat avata ihan uusia mahdollisuuksia.

"Muutto uuteen maahan, uuden kielen ja kulttuurin keskelle oli minulle valtava ja pelottavakin haaste. 16 vuoden uran jälkeen minun piti oppia määrittelemään itseni uudelleen, kertomaan mitä osaan, miten toimia päästäkseni työelämässä eteenpäin. Hanski opasti minua näissä kaikissa ja ohjasi minut alkuun" sanoo Faisal.

"Faisal on ottanut tosissaan tulevaisuutensa omiin käsiinsä", sanoo yrittäjä Hanski Hynni. " Sen lisäksi että hän on aktiivisesti hakenut neuvoja ja tukea työllistymisen perusteisiin kuten CV:n tekoon, on hän myös epäröimättä tarttunut tarjottuun työhön. Riippumatta alasta tai työsuhteen kestosta, iloisesti ja ylpeydellä."