Wireläiset, WireStaff Lahti

Mikko Ilonen: Urheilijan urasta uusien intohimojen pariin WireStaffille

Mikko Ilonen aloitti golfin pelaamisen harrastusmielessä jo 10-vuotiaana. Siirtymä golfin ammattilaiseksi tapahtui luonnollisesti, kun omasta elämäntavasta pystyi ansaitsemaan myös elannon. Kolmisen vuotta sitten Ilonen kuitenkin jätti maailman pelikentät taakseen. Elämästä löytyi paljon muutakin, mihin golffari halusi keskittyä.

Nykyään Ilonen toimii WireStaffin osaomistajana sekä hallituksen jäsenenä. Halu tehdä työtä, joka tuottaa muille ihmisille hyvää ja auttaa heitä eteenpäin elämässä, on tuonut Ilosen henkilöstöpalveluiden äärelle. Ilonen kannustaa pitämään elämässä ennakkoluulotonta asennetta ja kokeilemaan rohkeasti uusia asioita.

- Elämässä tulee olla tavoitteita ja unelmia. Kun pitää ne mielessä, elämä ohjaa oikeaan suuntaan ja löydät itsesi oikeasta paikasta oikeaan aikaan, Ilonen pohtii.

Uuden ajanjakson alku

Syyt vuosikymmeniä kestäneen urheilu-uran päättämiseen ovat kullakin urheilijalla moninaiset. Siirtymä huippu-urheilijan arjesta työelämään voi tuntua vaikealta, ja motivoivan tekemisen löytäminen haasteelliselta.

- Julkisuudessa kerrotaan kuinka urheilusankarit kipuilevat urheilu-uran jälkeisen elämän kanssa. Voi tulla loukkaantumisia tai muita uran jatkamisen esteitä, eikä tulevaisuuden suunnitelmia välttämättä ole, kilpagolfpelaaja kertoo.

Ilosen kohdalla tilanne oli toisenlainen. Golffari oli täysissä voimissa ja pelioikeudet olemassa. Tunne lopettamisesta oli kuitenkin vahva ja päätös selkeä. Elämä vei uudelle ajanjaksolle, ja kisamatkojen sijaan Ilonen halusi keskittyä lapsiinsa ja perheeseensä.

”Eniten kiinnostaa kaikki”

Elämässä Ilosta innostaa omien juttujen tekeminen sekä uusien asioiden kokeminen. Perheen kanssa harrastetaan ja kokeillaan erilaisia harrastuksia pyöräilystä lautailuun.

- Lähtökohtaisesti eniten kiinnostaa kaikki, Ilonen tiivistää.

Ilonen kannustaa pitämään mielen avoimena ja kokeilemaan uusia juttuja. Vaikka tuntuisi siltä, että ei pysty tähän tai että ala ei ehkä ole kaikista omin juttu, aina kannattaa kokeilla.

- Monesti sitä kuulee, ettei kaveri jaksaisi mennä tai elää vain lomaa odottaen. Silloin kannattaa palata omien intohimojen äärelle, Ilonen kannustaa.

- Ihmisen eliniän aikana on aika paljon aikaa kokeilla erilaisia asioita, ja löytää mielekästä tekemistä.

Kartoita vaihtoehdot

Pitkän urheilu-uran viherkentillä tehnyt Ilonen kertoo, ettei koskaan sanonut mailat kädessä ovella, että pitää lähteä töihin.

Olen aina mediassa sanonut, että jos golfaaminen alkaa tuntua työltä, on aika lopettaa.

Taloudelliset realiteetit on tietysti otettava huomioon, mutta omaan tekemiseen ei kannata sammaloitua. Ilonen kannustaakin omien ennakkoasenteiden ja -oletusten heittämistä romukoppaan.

- Elämänkokemuksen perusteella on jo jonkinlainen käsitys siitä, mitkä alat eivät ainakaan sovi itselle. Ne voidaan suoraan ruksata ylitse. Jäljelle jääneisiin vaihtoehtoihin kuitenkin kannattaa tutustua, Ilonen rohkaisee.

- Meille jokaiselle varmasti löytyy mielekästä tekemistä.

Oikeat pelaajat oikeisiin kokoonpanoihin työelämässä, #hyvässäwireessä.

 

Katso oman alueesi työpaikat ja yhteystiedot >>