Yleinen

4 syytä valita henkilöstökumppani jo ennen rekrytointitarvetta

Harva kokee tarvetta keskustella henkilöstöpalveluita tarjoavan kumppanin kanssa, jos rekrytoinnin tarve ei ole akuutti. On kuitenkin muutamia hyviä syitä, miksi henkilöstökumppanin kanssa kannattaa verkostoitua jo ennen rekrytointitarvetta.

 

Rekrytoinnissa haastavin tilanne tulee eteen, kun tarvitaan välittömästi asiantuntijatason työntekijää. Haastetta lisää, mikäli rekrytoiva yritys on tuntematon ja tehtävässä vaaditaan erityisosaamista. Tällainen tilanne on yleensä edessä, jos organisaatiossa on vakiintunut henkilökunta, toimialalla taistellaan asiantuntijoista ja headhunter saa organisaation asiantuntijan vakuutettua työpaikan vaihtamisesta.

Saat rekrytoinnin etenemään nopeammin

Kun henkilöstökumppani on päässyt tutustumaan organisaatioonne, nopeakin rekrytointi on mahdollinen. Kumppani tutustuu asiakasyritykseen ja heidän tarpeisiinsa etukäteen, jolloin kiireen tullessa päästään heti etsimään sopivaa työvoimaa.

- Parhaassa tapauksessa asiakkaaseen ja toimialaan on ehditty tutustu rauhassa jo aiemmin. Mahdollisesti meillä on ollut vastaavanlaisia hakuja auki hiljattain, jolloin sopivat ehdokkaatkin saattavat löytyä poolista nopealla aikataululla, WireStaffin Hanna Heikkilä-Collin sanoo.

Rekrytoijanne tuntee toimialanne ja organisaationne

Henkilöstöpalvelua tarjoavat toimijat saavat valtavan määrän tietoa toimialojen vallitsevista tilanteista asiakkailta ja työntekijöiltä. Lisäksi rekrytoijat seuraavat tiiviisti sosiaalista mediaa ja uutisointia. WireStaffin henkilökunta on ollut alalla pitkään, joten tiedämme ”vanhasta muistista”, mitkä alat vetävät ja mitkä puolestaan hiljenevät mihinkin aikaan vuodesta.

- WireStaffin puolelta tulee oma-aloitteisesti keskustelunavauksia ja vinkkejä esimerkiksi Styroplastin suhdannenäkymistä ja toimialan työvoimatarpeesta. WireStaffilla on paljon näkemystä ja osaamista, joiden pohjalta he sitten konsultoivat myös meitä, Styroplast Oy:n toimitusjohtaja Timo Huuhtanen toteaa.

Lue Styroplastin asiakastarina

Vetovoimaisuutenne työnantajana kasvaa

Yleinen ajatus on, että henkilöstökumppanille soitetaan silloin, kun työntekijätarve on akuutti. WireStaff auttaa kuitenkin asiakkaitaan kehittämään henkilöstöasioita myös akuutin tarpeen ulkopuolella. Yleisiä sparrausaiheita ovat palkkausmallit, provisiomallit, resursointi ja työnantajamielikuvan kehittäminen.

- WireStaff auttoi meitä muotoilemaan täysin uuden position organisaatioomme. Kävimme hyvää keskustelua mm. palkkamalleista ja kannustimista. En olisi saanut positiosta näin houkuttelevaa ilman WireStaffin Antin ja Hannan apua, Snuup Oy:n operatiivinen johtaja Tiina Salminen kehuu.

Työantajamielikuvalla on nykyään merkittävä rooli, oli kyseessä sitten asiantuntijarekrytointi tai varastokaveri. Kun mielikuva yrityksestä on hyvä ja tunnettuus kohtalainen, saadaan todennäköisemmin paljon hyviä ehdokkaita. Työnantajamielikuva koostuu käsityksistä ja oletuksista, jotka muodostuvat esimerkiksi sosiaalisen median ja puskaradion kautta. WireStaffilla on mm. keinot auttaa asiakasyritystä panostamaan näkyvyyteen jo ennen rekrytointitarvetta.

Vältät isomman paniikin akuutin tarpeen ilmentyessä

Jos käy niin ikävästi, että työkaveri lähtee yllättäen, olisi hyvä päästä heti etsimään uutta henkilöä paikkaamaan menetystä. Henkilön lähteminen aiheuttaa muutenkin hämminkiä, ja tämän sopan keskellä on työlästä lähteä pystymetsästä vertailemaan eri rekrytointiyrityksiä.

- Kun tunnemme asiakkaan entuudestaan, pidämme jatkuvasti tuntosarvet pystyssä siltä varalta, että vastaan tulisi juuri heidän profiiliinsa sopiva työntekijä. Joissain tapauksissa saatamme vinkata asiakkaalle ”hyvistä tyypeistä”, vaikka heillä ei juuri sillä hetkellä positioita avoimina olisikaan, Heikkilä-Collin sanoo.

Henkilöstökumppanin ollessa valittuna etukäteen teillä on jo tiedossa kuinka prosessi etenee ja millaisella aikataululla. Rekrytointiprosessin hinnasta on sovittu ja teillä on tieto mistä hinta koostuu. Mahdollisista provisio- tai bonusmalleista on jo puhuttu. Voi siis huokaista ja jättää koko prosessin henkilöstökumppanin hoidettavaksi.

Työntekijöitä #hyvässäwireessä - Katso lähin WireStaffisi